الفراخ بالزبادى


المقادير
نصف فراخ (فيليه او قطع او بالعظم)
ثوم وفلفل اخضر
ملح وفلفل اسمر
معلقة صغيرة خل
4 علب زبادى  كبيرة
قليل من الزيت
 
الطريقة
اغسلى الفراخ جيدا وصفيها
ثم احضرى اناء واخلطى به الزبادى مع الثوم والفلفل الاخضر المفروم وضعى الملح والفلفل الاسمر ومعلقة الخل وقليل من الزيت حتى يصبح خليط  متجانس ثم ضعى على الخليط الفراخ واتركيهم لمدة 3 الى 6 ساعات
ثم احضرى صنية ضعى فيها الخليط  كله وافرديه جيدا وضعيه فى فرن متوسط الحرارة حتى يكتمل سواها ويصبح لونها ذهبى وتصبح مقرمة قليلا وحتى يصبح لون وقوام الزبادى مثل (مورتة السمنة ذهبى اللون)
بالهنا
 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

" فتح الفطير " .. عادة تصاحب كل أول سنة هجرية