كبدة اسكندرانى


المكونات احضرى نصف كيلو كبدة ثوم مفرى فلفل اخضر حار او عادى مقطع الى حلقات صغيرة حسب رغبتك كمون حمص مطحون ملح خل ليمون زيت للتحمير
 
الطريقة 

 احضرى طاسة عميقة وضعيها على نار عالية ثم اضيفى الزيت حتى يسخن واضيفى الكبدة ورشة كمون بسيطة وجزء من الفلفل المقطع وقلبيها حتى تقترب من النضج وحتى تحصلى على رائحة الكبدة الشهية جهزى خليط من الثوم المفرى والفلفل المفرى يفضل ان يكون حار وقليل من  الخل والملح وعصير ليمون وكمون واخلطيه جيدا ثم قومى بعمل حفرة وسط الطاسة والقى بهذا الخليط فيها ثم قلبيها جيدا  ستلاحظى الرائحة النفاذة للكبدة التى تشتهر بها محلات الكبدة الجاهزة وقومى بعملها سندوتشات فى عيش شامى او فينو ويمكنك ان تحضرى معها مكرونة بالصلصة وسلطة زبادى وسلطة خضراء وبالهناء
 
*ملحوظة :يمكنك عزيزتى ان تستبدلى الكبدة الشمبرى او الضانى بكبدة الفراخولكن عليكى اولا شطفها وسلقها فى شوربة عادية ثم صفيها جيدا وقومى بتقطيعها قطع صغيرة واستخدمى نفس المكونات والطريقة السابقة ستحصلين على نفس النتيجة وكانها كبدة عادية

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

" فتح الفطير " .. عادة تصاحب كل أول سنة هجرية