الحجازية


مطبخ أسكندرية

العجينة
2كوب دقيق سميد
2كوب دقيق ابيض
1 كوب سمن
1/4 كوب زيت
قطعه خميره
ماء للعجن


الحشوة
1كوب دقيق سميد
1كوب سكر
2معلقه قرفة
سودانى 


الطريقة
1-نضع دقيق السميد ع الدقيق الابيض ونشربهم بالسمن والزيت ثم نضع الخميره ونضع المياه (تكون العجينه ماسكه زى الكحك)

 
2-ناخد الجزء الاكبر ونفردو ف الصينية والجزء الاخر نفردو ع ظهر اى صينية ونتركه يرتاح


3- نجهز الحشوه نخلط الدقيق مع القرفه والسكر والسودانى باقل من ربع كوب مياه


4-نضع الحشوه ف الصينيه وناخد الجزء الاخر نضعو عليه ونغلق الجوانب جيدا


5- تترك لمده ربع ساعه ترتاح مره اخرى ونقوم بتخريمها بالشوكه ثو توضع ف الفرن

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

" فتح الفطير " .. عادة تصاحب كل أول سنة هجرية